HOME • ONDERHOUD & HERSTELLINGEN

PV-INSTALLATIES

HOME • ONDERHOUD & HERSTELLINGEN

PV-INSTALLATIES

Met een periodiek onderhoud kan veel geld bespaard worden.

Na iedere reiniging neemt het rendement op slag toe met gemiddeld 7%. Op lange termijn zorgt een periodieke reiniging voor een langere levensduur van uw zonne-installatie.

Bovendien checken onze technici uw installatie preventief op celdefecten en constructiefouten zoals snail trails, hot spots en verkleuringen. Deze defecten kunnen uw rendement meteen of op middellange termijn in gedrang brengen.

1) Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn zoals uw veranda, autoruit, velux,.. helaas niet zelfreinigend. Vuil zorgt voor schaduw, verhoogt de temperatuur en uw rendement en levensduur nemen geleidelijk aan af. Een jaarlijkse reiniging met osmosewater verhoogt dus uw rendement en duurzaamheid van uw zonnepaneelinstallatie.

DB&W technics maakt voor het reinigen van uw zonnepanelen gebruik van de osmose-technologie. Osmosewater (zuiver water) heeft een opmerkelijk oplossend vermogen waardoor allerlei substanties gemakkelijk oplossen en laat bijgevolg een zuiver en streeploos oppervlak na.

2) Controle van uw zonnepanelen

Werkt mijn installatie nog naar behoren? Behaalt mijn installatie de verwachte opbrengst? Een uitgebreide controle van uw installatie kan problemen verhinderen. Controle op celdefecten en constructiefouten: snail trails, hot spots, verkleuringen,…

Thermografische foto van de zonnepanelen en connectoren: controle hotspots Huidige opbrengstprestatie: presteert onder-, goed- of boven de te verwachte opbrengst Uitmeting van de strings: aarding, configuratie, isolatiewaarden, openklemspanning,..

Bovenstaande metingen worden samengebundeld in een onderhoudsverslag.

3) Coating voor uw zonnepanelen

Weer en wind tasten de beschermlaag (coatingslaag) van uw zonnepanelen aan. De coatingslaag zorgt voor een heldere, niet spiegelende onzichtbare laag op het glas van uw zonnepaneel. De nano-deeltjes zorgen voor een afstoting van vervuiling (zoals vogelpoep, zand, stof, algen, pollen, meeldauw,..). Het aanbrengen van een nieuwe coatingslaag houdt uw zonnepanelen langer schoon en helder én het verhoogt daarboven uw opbrengst en rendement.

Voor welke herstellingen kan u bij ons terecht?

Is de productie van uw installatie stilgevallen of werkt ze niet naar behoren? Zijn er problemen met uw omvormer of veroorzaakt deze elektrische storingen in uw huisinstallatie?

Door middel van een snelle interventie, kunnen wij elk probleem aan uw zonne-installatie tijdig lokaliseren om zo doelgericht een oplossing aanbieden.

DB&W technics is uitgerust met moderne meetapparatuur en diagnosesystemen waardoor we elk type omvormer en installatie kunnen onderzoeken.

Er zijn verschillende problemen die we kunnen voorkomen bij een zonne-installatie, gaande van de aansluiting op het net, omvormer tot aan de panelen:

  • Problemen met de omvormer, omvormer werkt niet meer, omvormer valt regelmatig uit, … Dit voor alle merken SolarEdge, Goodwe, SMA, Fronius, MasterVolt, Kostal, DanFoss, Diehl – Platinum, Kaco,…
  • Isolatiefouten (Riso), hierbij valt de omvormer of uw differentieel uit
  • GroeneStroomTeller (productiemeter) telt niet meer correct,…
  • De hoofdzekering of differentieel (aardlekschakelaar) van de huisinstallatie valt af,…
  • De zonnepanelen veroorzaken elektrische storingen in uw huisinstallatie,…
  • U behaalt de beloofde opbrengst niet, de panelen produceren minder,…
  • De panelen vertonen verkleuringen, het glas is stuk, panelen zijn verschoven,…
  • De bekabeling zonnepanelen is sterk verkleurd en/of verduurd, vertoont barsten,…

Bij garantiegevallen en expertises zullen wij elke vaststelling en/of onderzoek vastleggen in een gedetailleerd rapport dat wij samen met u zullen overlopen en u verder in zullen begeleiden indien gewenst.

DB & W Technics, Lummen, Limburg

Installateur zonnepanelen gezocht?
U kan bij ons terecht voor:

Plaatsing van PV-installaties
Plaatsing van warmtepompen
Zonnepanelen reinigen
Controle van zonnepanelen
Zonnepanelen & omvormers herstellen
Coating voor zonnepanelen

Wij zijn actief in regio Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Heeft u een project voor ons?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Vandermarckestraat 43B
3560 Lummen (Limburg)

Yves De Bruycker
0495 36 26 99

BTW BE0812.717.369