Bel ons
E-mail sturen

DB&W Technics

3,9Out of 5 starsHoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Overall rating out of 16 Google reviews

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Jan Vranken
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?3 months ago

Via een goede kameraad bij DB&W terechtgekomen. Duidelijke offerte, topproducten en zeer proper en correct geïnstalleerd. Dik tevreden van deze firma!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

pascal peeters
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?4 months ago

Correct team! Duidelijk ervaren team… Professioneel, efficiënt, betrokken. Zeer proper afgewerkt en achtergelaten. Geen opmerkingen…!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Tom Goossens
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?5 months ago

Toen ik besliste om zonnepanelen te installeren, informeerde ik bij mijn buur Christophe. Hij had die van hem door DB&W Technics laten installeren. Dus besloot ik om die firma te bellen. Vanaf dat moment startte een vlekkeloos parcours: offerte, installatie, nazorg ... Alles verliep tiptop. Deze firma is een aanrader als je zonnepanelen wil installeren.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Bruno Reynders
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?5 months ago

Wij lieten zonnepanelen en airco plaatsen door DB&W Technics. Wij kregen gedetailleerde vrijblijvende informatie en een correcte prijsofferte. Dit schepte vertrouwen. De installatie werd naar onze wensen op de afgesproken data zeer proper uitgevoerd door ervaren, vriendelijke en professionele installateurs die alles kraaknet achterlieten. Wij zijn super tevreden. Een echte aanrader! Dank aan al de medewerkers van DB&W Technics.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Jeroen Mertens
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?6 months ago

Duidelijke uitleg en informatie, tot in de details, daarna zeer vlotte en goede plaatsing door vriendelijke en gemotiveerde mensen. Tot nu toe werkt alles naar behoren. Aanrader!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Cyril Hendriks
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?7 months ago

Zeer vriendelijk en netjes afgewerkte warmtepomp installatie. Denkt actief mee en komt met goede suggesties ten aanzien van plaatsing. Kleine problemen die na installatie opduiken worden ook snel opgepakt en opgelost.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Bailey Butts (Philip)
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?11 months ago

Toen ik mijn vorige woning verkocht was ik met de kopers overeen gekomen dat, als er schade zou zijn aan de zonnepanelen (er was een brand geweest), ik zou tussenkomen in de herstelling. Toen ze dus wel degelijk niet naar behoren functioneerden, kreeg ik een offerte van maar liefst 387 euro van deze firma om te zoeken naar het probleem, niet om het op te lossen. Ik heb er een andere technieker naartoe gestuurd en die ontdekte dat er één kabeltje was doorgeknipt. De heren van deze firma hebben dat dus niet willen of kunnen zien, trek zelf uw conclusies. De offerte opstellen ging vlotter!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Ben Keersmaekers
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?a year ago

Als je verstandig wil investeren laat je je best deskundig informeren. Bij DB&W Technics moet je zijn voor de beste oplossing, échte slimme oplossingen. Niet als je gewoon op zoek bent naar de goedkoopste of de beste praatjesmaker, die vind je elders genoeg. Hier heb je de garantie dat je van bij het eerste contact met enkel juiste informatie geholpen bent. Bovendien stopt de service niet na het betalen van de factuur, de uitstekende service en dienst na-verkoop (waar je eigenlijk geen beroep op moet doen), blijft bereikbaar en zorgt steeds voor een gepaste oplossing. Kans dat wij DB&W aanbevelen? 200%!

Goede service en vooral een uitgebreide voorstelling over welke zonnepanelen,ligging van je dak en de opbrengst van je panelen en bovenal de goede en snelle plaatsing door Loïc en Shana een compatibel koppel.Wij zijn tot nu toe zeer tevreden hoe alles is verlopen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Jo
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?a year ago

Rare denkwijze van de zaakvoerder. Omdat ik andere offertes heb van een 'minder' goed merk vind hij het opeens niet meer interessant om langs te komen. Hij wou bellen om een uur vroeger te komen maar opeens is hij al de andere kant op aan het rijden. Maar blijkbaar ben ik niet de enige die dit soort reacties heeft gekregen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig op mijn dak?
Besluit je om de stap naar duurzame energie te maken door zonnepanelen te installeren? 

Fantastisch! Een van de eerste vragen die waarschijnlijk opkomt is: "Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?"

Er zijn meerdere factoren die deze beslissing kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van je dak, je huidige en toekomstige energieverbruik, de ligging van je dak en natuurlijk je budget.

Hoe bereken je het juiste aantal zonnepanelen? Hier zijn enkele essentiële punten om te overwegen:
Beschikbare dakoppervlakte
Allereerst moet je nagaan hoeveel panelen je dak daadwerkelijk kan dragen. Gemiddeld neemt een zonnepaneel ongeveer 1,5 m² in beslag.

Dus voor 10 panelen heb je ongeveer 15 m² nodig. Mocht blijken dat je meer zonnepanelen nodig hebt dan je dak kan dragen, is het toch verstandig om te investeren. Je kunt dan wellicht niet je volledige energieverbruik dekken, maar elke kilowattuur die je zelf opwekt, bespaart je geld.
Vermogensopbrengst van zonnepanelen
Er zijn verschillende types zonnepanelen met verschillende capaciteiten.


Het is belangrijk te weten hoeveel Wattpiek (Wp) jouw voorkeurspanelen hebben. De opbrengst van zonnepanelen kan ook variëren op basis van locatie, zonuren, dakoriëntatie, schaduw, hellingshoek en andere omgevingsfactoren.

Hierbij komt de omrekenfactor kijken; een paneel met 300 Wp kan bijvoorbeeld jaarlijks 300 kWh opleveren.


Maar afhankelijk van factoren zoals oriëntatie en schaduw kan dit getal variëren. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij een professional. Bij DB&W Technics helpen we je uiteraard graag verder.
Verwacht stroomverbruik
Een goede inschatting van je toekomstige energiebehoefte is essentieel. Gegevens over je historisch verbruik kun je vinden op je energierekening.

Maar vergeet niet ook te denken aan veranderingen in je situatie, zoals gezinsuitbreiding, de aanschaf van een elektrische auto of andere grote elektrische apparaten.
Formule voor het berekenen van het aantal zonnepanelen
Zodra je alle benodigde gegevens hebt, kun je aan de slag met de berekening:

Aantal zonnepanelen = (verwacht jaarlijks energieverbruik / omrekenfactor) / Wp per paneel

De voorbeelden die volgen maken deze formule duidelijk en tonen aan hoe variabelen zoals dakoriëntatie en paneelkeuze een impact kunnen hebben op het benodigde aantal panelen.

Zonnepanelen zijn een verstandige investering, zelfs als je slechts een deel van je verbruik kunt dekken. Je wordt minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen en draagt bij aan een groenere planeet.
DB&W Techncis helpt je verder
Overweeg je zonnepanelen? Contacteer ons en wij berkenen voor u het ideale aantal zonnepanlen.

Ontvang een gedetailleerd rapport over je zonne-energiepotentieel, mogelijke besparingen en de impact op het milieu.

Start nu je gratis simulatie.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Verwacht stroomverbruik
Verwacht stroomverbruik
Blogberichten met betrekking tot zonnepanelen

Wat mensen zeggen over DB&W Technics

Zonnepanelen kopen? Als installateur van zonnepanelen zorgen we voor een kwaliteitsvolle installatie en zijn we daarnaast bereikbaar voor iedereen die hulp nodig heeft met onderhoud & herstellingen van zonnepanelen.

Vandaag zijn ze bij ons de zonnepanelen komen plaatsen. ALLES is zeer professioneel verlopen.Van de verkoper tot de plaatsers is alles zeer uitgestippeld gebeurd. Ons hoed af voor Nico(plaatser) en... read more

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Olivia Uzun
oktober 12, 2020
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Jan Vranken
Via een goede kameraad bij DB&W terechtgekomen. Duidelijke offerte, topproducten en zeer proper en correct geïnstalleerd. Dik tevreden van deze firma!
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
pascal peeters
Correct team! Duidelijk ervaren team… Professioneel, efficiënt, betrokken. Zeer proper afgewerkt en achtergelaten. Geen opmerkingen…!
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Tom Goossens
Toen ik besliste om zonnepanelen te installeren, informeerde ik bij mijn buur Christophe. Hij had die van hem door DB&W Technics laten installeren. Dus besloot ik om die firma te bellen. Vanaf dat moment startte een vlekkeloos parcours: offerte, installatie, nazorg ... Alles verliep tiptop. Deze firma is een aanrader als je zonnepanelen wil installeren.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Bruno Reynders
Wij lieten zonnepanelen en airco plaatsen door DB&W Technics. Wij kregen gedetailleerde vrijblijvende informatie en een correcte prijsofferte. Dit schepte vertrouwen. De installatie werd naar onze wensen op de afgesproken data zeer proper uitgevoerd door ervaren, vriendelijke en professionele installateurs die alles kraaknet achterlieten. Wij zijn super tevreden. Een echte aanrader! Dank aan al de medewerkers van DB&W Technics.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Jeroen Mertens
Duidelijke uitleg en informatie, tot in de details, daarna zeer vlotte en goede plaatsing door vriendelijke en gemotiveerde mensen. Tot nu toe werkt alles naar behoren. Aanrader!
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Cyril Hendriks
Zeer vriendelijk en netjes afgewerkte warmtepomp installatie. Denkt actief mee en komt met goede suggesties ten aanzien van plaatsing. Kleine problemen die na installatie opduiken worden ook snel opgepakt en opgelost.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Ben Keersmaekers
Als je verstandig wil investeren laat je je best deskundig informeren. Bij DB&W Technics moet je zijn voor de beste oplossing, échte slimme oplossingen. Niet als je gewoon op zoek bent naar de goedkoopste of de beste praatjesmaker, die vind je elders genoeg. Hier heb je de garantie dat je van bij het eerste contact met enkel juiste informatie geholpen bent. Bovendien stopt de service niet na het betalen van de factuur, de uitstekende service en dienst na-verkoop (waar je eigenlijk geen beroep op moet doen), blijft bereikbaar en zorgt steeds voor een gepaste oplossing. Kans dat wij DB&W aanbevelen? 200%!
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
patrick vanderhoeven
Goede service en vooral een uitgebreide voorstelling over welke zonnepanelen,ligging van je dak en de opbrengst van je panelen en bovenal de goede en snelle plaatsing door Loïc en Shana een compatibel koppel.Wij zijn tot nu toe zeer tevreden hoe alles is verlopen.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Monteur gezocht? U kan bij ons terecht voor:
  • Plaatsing van PV-installaties
  • Zonnepanelen reinigen
  • Controle van zonnepanelen
  • Zonnepanelen & omvormers herstellen
  • Coating voor zonnepanelen
  • Plaatsing van laadpalen
  • Plaatsing van thuisbatterijen
  • Plaatsing van warmtepompboilers
  • Plaatsing van airconditioning
Wij zijn actief in de regio's Limburg, Antwerpse Kempen
en Vlaams-Brabant.

Heeft u een project voor ons?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Vandermarckestraat 43B
3560 Lummen (Limburg)
Yves De Bruycker
0495 36 26 99
BTW
BE0812.717.369
Copyright © DB&W TECHNICS • Privacy & cookies SitemapRegioWebsites
×